zaterdag 14 september 2013

Druk, druk, druk...

Soms nemen de dagelijkse beslommeringen zoveel tijd in beslag dat je nauwelijks tijd overhoudt om ergens over na te denken, laat staan iets voor jezelf te doen.
Je kent het wel - werk, kind, huishouden, boodschappen, huisdieren, familie, enz., enz... Soms loopt het allemaal op rolletjes, soms... niet.

Het is de kunst om vooral dan die momentjes op te merken en vast te pakken die door het universum worden uitgestrooid om je ziel weer even te voeden en je genoeg energie geven om gewoon door te gaan in de volle wetenschap dat ook de drukke periode weer voorbij zal gaan en de periode waarin alles op rolletjes loopt uiteindelijk weer aan zal breken.

Deze momentjes van schoonheid en rust leg ik graag vast met mijn iPhone. Allereerst omdat ik het prachtige plaatjes vind en ook om op de drukke en soms moeilijke momenten nog even terug te keren naar de schoonheid en werkelijkheid daarvan. Met de iPhone - die je ALTIJD bij je hebt - kun je gauw een paar foto's schieten, al heb je vervolgens niet eens tijd om te zien of de foto's gelukt zijn... Dat komt later wel als je weer even tijd hebt.

En als die tijd dan is aangebroken, vaak 's avonds wanneer alles weer klaar is en je nog even gaat zitten met een bakkie om de foto's die je eerder, supersnel, hebt gemaakt te bekijken en te bewerken. Die mooie momenten kunnen je dan zo raken en dat voelt geweldig, geeft je weer energie en motivatie om de volgende dag weer vol goede moed aan de slag te gaan en aandachtig te blijven voor de schoonheid om je heen.

Dat doet de ziel weer goed.








Foto's gemaakt met iPhone 4s, apps: Camera+, Snapseed, VSCOcam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten